logo
homepagina
VOETVERZORGING

Professionele voetverzorging

Een podoloog doet meer dan alleen een basis voetverzorging. De podoloog behandelt en herstelt huid- en nagelaandoeningen ter hoogte van de voet en staat in voor professionele preventieve adviesverlening in het kader van uw klacht

voet1


Orthoplastie ( siliconen orthesen)


Dit is een hulpstuk dat vervaardigd wordt om de druk en de wrijving op pijnlijke zones te verminderen. Siliconen orthesen worden ook gebruikt om een bepaalde teen/tenen te corrigeren.

voet1

Orthonyxie (nagelbeugel)


Een ingegroeide nagel is het meest voorkomend probleem waarbij een nagelbeugel gebruikt kan worden. Ook worden nagelbeugels gebruikt voor het behandelen van teennagels die door verschillende oorzaken bol en of scheef groeien. De nagelbeugel zorgt dus voor een correctie van de nagel, waardoor de nagelplaat positief van vorm verandert.

voet1

Vilttherapie en wondzorg


Dit omvat het reinigen, ontsmetten en verzorgen van verschillende wonden aan de voet. Een specifiek verband of aanbrengen van vilt voor wondontlasting zijn hierbij belangrijke hulpmiddelen. Hierdoor wordt de wonde ontlast en kan deze beter en sneller genezen.

voet1


Voetverzorging bij risicopatiënten


We spreken over een risico wanneer men door een aandoening complicaties krijgt aan de voeten. Zo behoren mensen met diabetes mellitus, reumatoïde arthritis, neurologische aandoeningen, ... tot de risicopatiënten.

Vaak hebben deze patiënten te maken met een verminderd gevoel, verminderde doorbloeding, orthopedische misvormingen, ... Al deze factoren gaan gepaard met een verhoogd risico op voetwonden.

Als podoloog is het onze taak om risicopatiënten tijdig te screenen op voetwonden en eventuele amputaties te vermijden.

Een bachelor in de podologie beschikt over een erkenningsnummer van het RIZIV. Hierdoor kunnen diabetespatiënten met verwijzing van een huisarts, endocrinoloog, geneesheer in de heelkunde of orthopedische heelkunde, onder bepaalde voorwaarden, tot 2 maal per jaar terugbetaling krijgen voor een podologische consultatie.